Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (regel 107 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/includes/common.inc).

Weinig volwassenen weten dat ze hoogbegaafd zijn

Hoogbegaafde kinderen groeien op tot hoogbegaafde volwassenen. Een minderheid  weet echter van zichzelf dat hij hoogbegaafd is.

Voor sommigen is deze onwetendheid geen probleem. Voor anderen vormt de hoogbegaafdheid echter een voedingsbodem voor een aantal moeilijk te duiden hindernissen. Eenmaal duidelijk is dat d hoogbegaafdheid aan de basis ligt, kan er gemakkelijk aan gewerkt worden.

Net als bij kinderen weet ook hoogbegaafdheid zich bij volwassenen bijzonder goed te camoufleren. Sommige volwassen hoogbegaafden zijn duidelijke onderpresteerders: ze hebben geen diploma of een diploma dat ver beneden hun bekwaamheid ligt en hebben een baan die niet al hun mogelijkheden gebruikt. Anderzijds loopt het soms bij hoogbegaafden met een sterk diploma en een schijnbaar goede baan ook niet altijd van een leien dak.

Zowel presteerders als onderpresteerders ondervinden vaak moeilijkheden in de sociale omgang met collega’s. Hoogbegaafden analyseren vaak sneller en denken daardoor gemakkelijk 5 stappen vooruit, waardoor de omgeving hun redenering niet begrijpt. Dit verschil zorgt voor een permanente bron van ergernissen en misverstanden. 

 

Heeft u vragen, wil u rechtstreeks een afspraak maken of twijfelt u nog of u bij ons aan het goede adres bent? Contacteer ons dan via het kennismakingsloket. Op basis van een aantal vragen bekijken onze experten of een adviesgesprek voor u aangewezen is.