Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (regel 107 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/includes/common.inc).

Totale (hoog)begaafdheidstest

Voor kinderen in het basisonderwijs: Start To Grow

Om talentontwikkeling bij hoogbegaafdheid tot een succes te maken, werken we binnen op Exentra op vijf verschillende domeinen. 

Cognitief: intelligentie en/of didactische vorderingen
Omgeving: ouders, ontwikkelingsgelijken, schoolse begeleiding, hobby's
Embodio's is de term die wij hangeren voor een welbepaalde, persoonsgebonden barrière die hoogbegaafde mensen 'blessuregevoelig' maakt en hun kansen op succes kan belemmeren
Zijnsluik: wat betekent het om hoogbegaafd te zijn? 
Kindspecifiek: heeft een kind naast hoogbegaafdheid bijvoorbeeld leer- en/of ontwikkelingsproblemen, genetische kwetsbaarheid...?

Testen hoogbegaafdheid: Start To Grow

Om een duidelijk beeld te krijgen van uw kind gaan we in twee stappen te werk:

Stap 1:

Bij het Start To Grow onderzoek wordt je kind gedurende een halve dag in een individuele testsetting gebracht. Hierbij wordt, afhankelijk van de vraagstelling en de informatie die nodig/nuttig is om te verkrijgen, intelligentie gemeten, worden didactische vorderingen in kaart gebracht of wordt bijvoorbeeld nagegaan op welke manier je kind al dan niet aan de slag gaat met meer uitdagende opdrachten. Dit onderzoek heeft tot doel het cognitieve functioneren van je kind in kaart te brengen.

Stap 2:

Je kind neemt deel aan het Start To Grow groepstraject dat 2 sessies van 3 u omvat. In de Start To Grow wordt je kind uitgedaagd, geobserveerd en bevraagd met als doel de verschillende domeinen in kaart te brengen die nodig zijn om talentontwikkeling tot een succes te maken. Een bijkomend voordeel van de groepssessies is dat we tegelijkertijd het sociaal functioneren van je kind met ontwikkelingsgelijken in beeld kunnen brengen zodat we hierover, op basis van gerichte observatie, een adequate analyse kunnen doen en advies kunnen verstrekken.

Op basis van deze twee stappen, samen met het intakegesprek kunnen wij een ‘roadmap’ opstellen die zowel de sterktes als de aandachtspunten voor je kind en zijn omgeving (ouders, school, buitenschools, vriendjes) in kaart brengt. Deze twee stappen zijn noodzakelijk om deze volledige roadmap te kunnen opstellen. 

Voor jongeren en volwassenen

De testing voor jongeren en volwassenen duurt één volledige dag. Dit gebeurt er op die dag:

IQ-test
- Persoonlijkheidstest
- Belevingsonderzoek

Hebt u vragen, wil u rechtstreeks een afspraak maken of twijfelt u nog of u bij ons aan het goede adres bent? Contacteer ons dan via het kennismakingsloket. Op basis van een aantal vragen bekijken onze experten of een intakegesprek voor u aangewezen is.