Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (regel 107 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/includes/common.inc).

Leerstoel hoogbegaafdheid

 

Het doel van de Leerstoel Hoogbegaafdheid aan de Universiteit Hasselt is om onderzoek te doen naar verschillende aspecten van hoogbegaafdheid en dit gedurende de hele levensloop.  

  • De onderzoeksgroep richt zich enerzijds op de ontwikkeling en leefwereld van hoogbegaafde kinderen, binnen het ganse schooltraject. Zo onderzoeken we bijvoorbeeld het effect van verschillende onderwijsaanpassingen op de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen en hoe ons bestaande onderwijssysteem beter kan tegemoetkomen aan de noden van sterke en hoogbegaafde kinderen.
  • Anderzijds richt de onderzoeksgroep zich ook op hoogbegaafde volwassenen en hun werkomgeving. Onderzoek zal bijvoorbeeld uitwijzen met welke problemen hoogbegaafde werknemers zoal geconfronteerd worden, en welke rol leidinggevenden kunnen spelen om hun hoogbegaafde werknemers meer tot hun recht te laten komen. 

Binnen Exentra vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk verschillende perspectieven samen te brengen om te komen tot nieuwe, creatieve inzichten. Daarom is ook de UHasselt-onderzoeksgroep multidisciplinair van opzet. Onderzoekers met een pedagogische achtergrond werken zij aan zij met onderzoekers uit andere disciplines.