Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (regel 107 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/includes/common.inc).

Exentra helpt leerkrachten en CLB's

Je bent leerkracht en je hebt het vermoeden dat één van je leerlingen hoogbegaafd is. Of je werkt aan het CLB en vermoedt dat een bepaalde leerling wel wat hulp zou kunnen gebruiken als hoogbegaafde.

Zowel scholen, leerkrachten als CLB’s kunnen bij Exentra vzw een schoolbezoek aanvragen. In dat geval komt één van onze experts ter plaatse voor een gesprek over deze leerling. Dit kan eventueel gevolgd worden door verdere testen of een specifieke begeleiding.

Onze experts adviseren scholen op vraag ook in hun MDO's over de meest aangewezen aanpak voor een welbepaalde hoogbegaafde leerling.

Lezingen

Exentra vzw houdt lezingen die je als school of CLB kunt aanbieden op pedagogische studiedagen. Onze lezingen worden in samenspraak aangepast aan jouw specifieke vraag of behoefte. Al naargelang het onderwerp en de situatie spreken we over een duurtijd van 1 u tot een volledige dag.

Opleiding tot Exentra-school

Exentra vzw biedt scholen de mogelijkheid om zichzelf in een meerjaarstraject te laten erkennen als Exentra-school. Tijdens deze opleiding worden scholen van dichtbij begeleid in de opbouw van de binnenklasdifferentiatie en de opstart en uitbouw van de kangoeroewerking. Meer dan 50 scholen in Vlaanderen worden op deze manier door Exentra vzw begeleid. 

We willen jullie bedanken voor het leerrijke traject de voorbije drie jaar. We hebben nieuwe inzichten verkregen en konden reflecteren over bestaande initiatieven. We houden de werking en tips ter harte en blijven collega's stimuleren tot interne en externe differentiatie.

Inge Scholliers - directrice basisschool Sinte-Maarten in Meise

2-daagse opleidingen 

Misschien is een inleiding of kennismaking met de problematiek voor nu voldoende. Dan kan je terecht in onze 2-daagse opleidingen. Raadpleeg onze agenda voor de juiste data. 

 

Heeft u vragen, wil u rechtstreeks een afspraak maken of twijfelt u nog of u bij ons aan het goede adres bent? Contacteer ons dan via het kennismakingsloket