Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in Drupal\gmap\GmapDefaults->__construct() (regel 107 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/sites/all/modules/gmap/lib/Drupal/gmap/GmapDefaults.php).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /data/sites/web/exentrabe/subsites/old.exentra.be/includes/common.inc).

Een hoogbegaafd kind in mijn klas, wat nu?

Denk je een hoogbegaafd kind in je klas te hebben, neem dan zeker eerst volgende stappen ter harte:

  • Ga een gesprek aan met de ouders om te achterhalen of zij hetzelfde zien als jij. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een oudercontact.
  • Heb je een kind waarvan je vermoedt dat het hoogbegaafd is, maar het ondervindt geen problemen of vertoont geen storend gedrag? Dan is het toch van belang dat je actie onderneemt. Dit kind heef wellicht nood aan differentiatie naar boven toe.
  • Heb je een hoogbegaafd kind in je klas dat veel problemen ondervindt? Aarzel dan niet en verwijs de ouders door naar Exentra vzw om advies in te winnen.

Wil je als leerkracht zelf meer weten over hoogbegaafdheid in een schoolse context?

  • Lees het boek “Hoogbegaafd - Als je kind (g)een Einstein is.” van prof. dr. Tessa Kieboom. Het geldt in België als hét standaardwerk over hoogbegaafdheid. Als leerkracht krijg je veel praktische info om hoogbegaafde kinderen te herkennen en ermee om te gaan.
  • Volg een 2-daagse opleiding voor leerkrachten bij Exentra vzw. In deze opleiding kom je meer te weten over hoe je in je klas met sterke en hoogbegaafde leerlingen kunt omgaan.
  • Wil je dat de hele school iets doet voor sterke en hoogbegaafde leerlingen? Je kan je als school door Exentra vzw laten begeleiden om een specifieke en integrale werking voor sterke en hoogbegaafde leerlingen binnen jouw school uit te bouwen en je school een Exentra-school te laten worden. 

 

Heeft u vragen, wil u rechtstreeks een afspraak maken of twijfelt u nog of u bij ons aan het goede adres bent? Contacteer ons dan via het kennismakingsloket.